تعریف و بررسی کسب و کار دیجیتال
نوشته شده توسط : پول یابی

کسب و کار دیجیتال

همانطور که می‌دانید، اینترنت و دنیای دیجیتالی در جنبه‌های مختلف زندگی افراد نفوذ زیادی پیدا کرده‌اند و به گونه‌ای زندگی بدون آن‌ها دیگر امکان‌پذیر نیست! این عرصه‌های مختلف همواره در حال پیشرفت هستند. یکی از مهم‌ترین، قابل توجه‌ترین و موثرترین پیشرفت‌های حوزه تکنولوژی و اینترنت، در زمینه کسب و کار می‌باشد. این امر سبب ایجاد شدن انواع کسب و کار دیجیتال شده است که از مزایای بسیاری نیز برخوردار هستند. حتی بسیاری از کسب و کارها که در گذشته فعالیت خود را به صورت حضوری و فیزیکی ادامه می‌دادند، تصمیم گرفتند تا به مرور زمان بخشی از فعالیت خود را به این فضای دیجیتالی و پررقابت منتقل کنند. اگر شما نیز به دنبال این هستید که یک کسب و کار دیجیتالی را راه‌اندازی کنید، می‌توانید تا انتهای مقاله با ما همراه شوید! در این مقاله از تجارت آنلاین به پاسخ سوالاتی همچون؛ کسب و کار دیجیتال چیست؟ چگونه کسب و کار دیجیتال را راه‌اندازی کنیم؟ مزایا و معایب کسب و کار دیجیتال چه هستند؟ خواهیم پرداخت.

تعریف و بررسی کسب و کار دیجیتال

اگر بخواهیم کسب و کار دیجیتال را به ساده‌ترین شکل ممکن توضیح دهیم، می‌توان گفت که هر نوع کسب و کاری که به کمک اینترنت و فضای مجازی راه‌اندازی شود، یک نوع کسب و کار دیجیتالی محسوب خواهد شد. البته، ممکن است کسب و کار مد نظر صرفا از طریق اینترنت فعالیت نداشته باشد؛ اما هر کسب و کاری که با سیستم‌های دیجیتالی و کامپیوتری سر و کار دارد، در حوزه کسب و کار دیجیتال قرار خواهد گرفت.

یکی از مزایای کسب و کارهای دیجیتال، در این است که حتی کسب و کارهای سنتی نیز می‌توانند به کمک آن‌ها بازاریابی و دیجیتال مارکتینگ بهتری را داشته باشند. این امر، به صورت مستقیم بر روی تبلیغات موثر، فروش افزایشی و محبوب‌تر شدن آن‌ها تاثیرگذار خواهد بود. هر کسب و کار می‌تواند به کمک فضای دیجیتالی و انواع کسب و کار مجازی، برندسازی موفق‌تری را برای خود به عمل آورد. از طرف دیگر، همانطور که گفته شد بسیاری از کسب و کارها بر مبنای جهان دیجیتالی و سیستم‌های دیجیتال شکل می‌گیرند. این کسب و کارها نیز در دسته‌بندی کسب و کارهای دیجیتالی قرار می‌گیرند.

یکی دیگر از انواع کسب و کارهای دیجیتالی، برندها و شرکت‌های معروف و قدیمی هستند که وارد دنیای دیجیتالی شده‌اند و بخش بزرگی از کسب و کار خود را به صورت دیجیتالی اداره می‌کنند. شایان ذکر است که؛ راه‌اندازی صفحات متعدد در شبکه‌های اجتماعی یا سوشال مدیاها، باعث نمی‌شود تا کسب و کار شما یک کسب و کار دیجیتال محسوب گردد؛ بلکه شما باید جهت تبدیل شدن به یک کسب و کار دیجیتال روندی مشخص را طی نمائید و طی آن فرآیند، هر حرکت یا استراتژی سنتی خود را به نوع مدرن تغییر دهید. در آخر، هدف کسب و کار شما باید استفاده از فناوری‌های دیجیتالی و بروز باشد.

5 مزیت مهم انواع کسب و کار دیجیتال

همانطور که می‌دانید و به این موضوع واقف هستید، اینترنت، ابزارهای دیجیتالی و پیشرفت تکنولوژی سبب شده‌اند تا ابزارها و امکانات مختلفی در اختیار افراد قرار گیرند. این افراد قادر خواهند بود تا با استفاده از این ابزارهای دیجیتالی، کسب و کار خود را گسترش دهند و درآمدشان را بیشتر کنند.

برخی از این ابزارها شامل؛ نرم‌افزارها و سیستم‌های اتوماتیک مدیریت کسب و کار، اتوماتیک کردن بسیاری از فعالیت‌های تکراری، بهره‌گیری از هوش مصنوعی جهت بهبود تجربه کاربران، افزایش استراتژی‌های قابل استفاده در کسب و کار و جمع‌آوری بهتر دیتاها هستند.

همانطور که می‌دانید؛ انواع کسب و کار اینترنتی و کسب و کارهای دیجیتال در دنیای امروزه وجود دارند و هر یک از آن‌ها، از ویژگی‌ها و مزیت‌های مختص به خود برخوردار هستند. البته، کسب و کارهای دیجیتالی معمولا از برخی مزایای مشترک نیز برخوردار هستند که باعث می‌شوند افراد بیشتری به سمت انجام آن‌ها تمایل پیدا کنند. تفاوتی ندارد که کسب و کار دیجیتال مورد نظر از ابتدا در این دسته‌بندی قرار داشته است یا اول جزو کسب و کارهای سنتی بوده و سپس وارد حوزه دیجیتال شده است. شما می‌توانید در بخش زیر، این 5 مزیت را مطالعه فرمائید:

  1. افزایش دادن کارایی و سودآوری کسب و کار
  2. کاهش هزینه‌ها و مخارج
  3. انعطاف‌پذیری و افزایش کیفیت کارها
  4. مطمئن بودن
  5. افزایش سهولت تصمیم‌گیری

معرفی 8 کسب و کار دیجیتال ایده‌آل

در بخش‌های قبلی نیز این موضوع را بررسی کردیم که انواع کسب و کارهای دیجیتالی ممکن است در دسته‌بندی مشاغل دیجیتالی اصیل قرار گیرند یا اینکه ممکن است در ابتدا جزو کسب و کارهای سنتی بوده و سپس با ورود به دنیای مجازی و اینترنتی، قدم به سمت دیجیتالی شدن برداشته باشند. در این بخش از مقاله کسب و کار دیجیتال تجارت آنلاین، قرار است با نمونه‌های مختلف این حوزه شغلی آشنا شویم و بررسی کنیم که کدام یک کسب و کار دیجیتال اصلی است و کدام یک در ابتدا سنتی بوده است.

آشنایی با این مشاغل، علاوه بر اینکه می‌تواند به شما ایده‌هایی را برای راه‌اندازی کسب و کار بدهد، می‌تواند به عنوان الگویی برای راه‌اندازی یک کسب و کار نیز باشد. در صورتی که شما نخواستید هیچ یک از این کسب و کارها را ادامه دهید، باز هم مطالعه آن‌ها سبب خواهد شد تا ایده‌های تازه‌ای را برای ایجاد یک کسب و کار در ذهن بپرورانید و با استفاده از خلاقیتتان، یک کسب و کار دیجیتال جدید را راه‌اندازی نمائید. اسامی این کسب و کارها به شرح زیر است که در ادامه مقاله به بررسی بیشتر آن‌ها خواهیم پرداخت:

  1. کسب درآمد از تولید محتوا
  2. سئو و بهینه‌سازی وبسایت
  3. وبمستری
  4. کسب درآمد با پادکست
  5. طراحی وب‌سایت و برنامه‌نویسی
  6. دراپ شیپینگ (Dropshipping)
  7. دستیار مجازی
  8. راه‌اندازی فروشگاه آنلاین

در ادامه مقاله کسب و کارهای دیجیتالی، هر یک از این مشاغل به صورت کلی توضیح داده شده‌اند تا در صورتی که شما آشنایی کافی با هر یک ندارید، بتوانید آگاهی نسبی را در رابطه با آنان پیدا کنید. با ما همراه باشید.

کسب درآمد از تولید محتوا

این روش درآمدزایی، برای افرادی مناسب است که تمایل به نوشتن مقاله یا وبلا‌گ‌نویسی دارند. شما می‌توانید برای یک وبسایت محتوا تولید کنید و به طور ثابت و ماهیانه از کارفرمای مربوطه، حقوق دریافت نمائید. لازمه انجام این کسب و کار، این است که سرعت بالایی در تایپ کردن داشته باشید، بتوانید سریع فکر کنید، از قواعد و قوانین گرامری آگاه باشید و در نهایت، بتوانید روزانه حداقل 1000 کلمه بنویسید. همچنین، قلم نوشتار شما باید زیبا و جذب کننده باشد تا مخاطب تمایل به خواندن محتواهایتان داشته باشد.

سئو و بهینه‌سازی وبسایت

یکی دیگر از انواع کسب و کارهای دیجیتال که در دنیای امروزه، طرفداران بسیاری پیدا کرده است، سئو و بهینه‌سازی وبسایت می‌باشد. شما می‌توانید با نوشتن محتوا برای وبسایت‌ها و بررسی سئوی فنی وبسایت مورد نظر، به رشد و بهبود آن کمک کنید. ممکن است برای برخی از شما این سوال پیش بیاید که سئو و بهینه‌سازی وبسایت به چه معنی است؟

ممکن است تاکنون برای خرید یا جستجوی یک موضوع به گوگل مراجعه کرده باشید و بعد از سرچ، متوجه شوید که برخی از وبسایت‌ها بالاتر از وبسایت‌های دیگر قرار دارند. معمولا هم اول از همه وبسایتی را باز می‌کنید که در اولین رتبه و اولین صفحه قرار گرفته است. تمام هدف و تلاش فرآیند سئو نیز همین است! در واقع، متخصصین سئو تلاش می‌کنند تا وبسایت مورد نظر رتبه بیشتری را بگیرد و بازدیدکنندگان آن افزایش پیدا کند.

وبمستری

ممکن است برخی از شما نام این شغل را برای اولین بار شنیده باشید؛ اما حرفه وبمستری در واقع همان ادمینی یا مدیریت وبسایت است. حال ممکن است این سوال برایتان پیش بیاید که وظایف یک وبمستر به صورت دقیق چیست؟ وبمسترها موظف هستند تا تمامی امور در جریان یک وبسایت را مدیریت نمایند، اتفاقات مختلف را تحت کنترل داشته باشند و بر هر آنچه که در یک وبسایت می‌گذرد، نظارت داشته باشند.

به بیان بهتر، اگر فرآیند سئو برای وبسایت در حال انجام است یا محتوایی برای آن تولید می‌شود؛ وبمستر باید بر آن‌ها نظارت داشته باشد. از طرف دیگر، طراحی و نگهداری وبسایت و مدیریت سرور دامنه نیز بر عهده وبمستر خواهد بود. یک وبمستر حرفه‌ای و متخصص باید از دانش کافی برای مدیریت وبسایت برخوردار باشد تا در صورت بروز هرگونه مشکل، آن را برطرف نماید.

کسب درآمد با پادکست

یکی دیگر از انواع کسب و کار دیجیتال که اخیرا افراد بیشتری را به خود جذب کرده است، کسب درآمد با پادکست می‌باشد. شما می‌توانید در رابطه با یک موضوعی که مورد علاقه‌تان است، مجموعه‌ای صوتی را تهیه نمائید و آن را در پلتفرم‌های صوتی مختلف همانند CastBox قرار دهید.

برخی از این پلتفرم‌ها، در ازای انتشار پادکست و هر بازدید، به شما مبلغی را اختصاص می‌دهند که می‌تواند راه بسیار خوبی جهت کسب درآمد دلاری باشد. برای موفقیت در این حوزه کسب و کار، الزاما نیازی نیست تا بهترین تجهیزات یا ابزارهای پیشرفته را استفاده کنید، بلکه می‌توانید با یک میکروفون ساده و سیستم ضبط صوت گوشی موبایل هوشمند خود نیز، اینکار را انجام دهید!

طراحی وب‌سایت و برنامه‌نویسی

اگر به دنبال کسب درآمد بالا از یک کسب و کار دیجیتال هستید، می‌توانید به دنبال حرفه طراحی وبسایت و برنامه‌نویسی بروید! این کسب و کار، جزو پردرآمدترین مشاغلی است که افراد می‌توانند آن را ادامه دهند. مزیتی که شغل طراحی وبسایت دارد، این است که شما می‌توانید به راحتی از برخی وبسایت‌های خارجی همانند Fiverr، پروژه دریافت کنید و از این روش کسب درآمد دلاری داشته باشید!

دراپ شیپینگ (Dropshipping)

این نوع از انواع کسب و کار دیجیتال، در واقع یک فروشگاه آنلاین است که محصولاتی را به مشتریان خود ارائه می‌دهد. البته، تفاوتی که دراپ‌شیپینگ با فروشگاه دارد، این است که دراپ‌شیپینگ از کمترین تعداد نیروی انسانی برخوردار است. همچنین، این نوع کسب و کار، کاملا دیجیتالی است یعنی حتی بخش تهیه محصول و ارسال به مشتریان نیز بر اساس این حرفه نمی‌باشد؛ بلکه دراپ‌شیپینگ وظیفه معرفی محصول را به افرادی که تمایل به خرید آن‌ها را دارند، بر عهده دارد.

به بیان دیگر، دراپ‌شیپینگ یک وبسایت فروشگاهی است که محصولات تامین‌کنندگان و فروشندگان را معرفی می‌کند و برای خرید در اختیار مشتریان قرار می‌دهد. دراپ‌شیپینگ امکان جستجوی کالا، مقایسه آن‌ها با یکدیگر، ثبت سفارش و خرید را به صورت دیجیتالی در اختیار مشتریان قرار می‌دهد؛ اما در ادامه، پس از اینکه مشتری خرید خود را تکمیل نمود؛ این سفارشات را به تامین‌کننده یا فروشندگان منتقل می‌کند. پس از آن، هر امور مربوط به ارسال مرسوله به مشتری و پست آن، توسط فرد تامین کننده انجام می‌شود. در نتیجه، شما به عنوان یک کسب و کار دراپ‌شیپینگ تمامی بخش‌های کسب و کارتان به صورت دیجیتالی خواهد بود!

دستیار مجازی

حرفه دستیاری مجازی، همانطور که از نام این کسب و کار مشخص است؛ تماما به صورت دیجیتالی و آنلاین خواهد بود. در این کسب و کار دیجیتال، شما تمام وظایف یک منشی را انجام خواهید داد؛ اما تفاوت دستیاری مجازی با منشی‌گری این است که وظایف او به صورت اینترنتی است و نیازی نیست تا حضور فیزیکی در محل کار به عمل آورد. این امر، خود یک مزیت محسوب می‌شود. به لطف توسعه سوشال مدیاها و پلتفرم‌های آنلاین، کسب و کار دیجیتال دستیار مجازی قادر خواهد بود تا از خانه یا حتی کافه، مسئولیت‌های خود را به اتمام برساند.

راه‌اندازی فروشگاه آنلاین

یکی از مرسوم‌ترین و رایج‌ترین روش‌های کسب درآمد از کسب و کارهای دیجیتال، این است که یک فروشگاه آنلاین را راه‌اندازی کنید. شما می‌توانید محصولات فیزیکی، دانلودی یا مجازی بفروشید. در نهایت، این حرفه پتانسیل این را دارد تا به منبعی درآمدزا برای شما تبدیل گردد. پلتفرم‌های مختلفی نیز وجود دارند که می‌توانید در آن‌ها، کسب و کار دیجیتالی خود را راه‌اندازی کنید. به عنوان مثال؛ اینستاگرام، تلگرام و وبسایت شخصی، برخی از محبوب‌ترین پلتفرم‌ها هستند.

جمع‌بندی

در این مقاله، به بررسی کسب و کار دیجیتال پرداختیم. این نوع از کسب و کار، تماما با کامپیوتر و اینترنت سر و کار دارد. برخی از کسب و کارها، اصالتا دیجیتالی هستند: همانند سئو و تولید محتوا؛ اما برخی دیگر از کسب و کارهای دیجیتالی در حقیقت، اول سنتی بوده‌اند و از تمامی استراتژی‌های یک کسب و کار سنتی نیز پیروی می‌کرده‌اند؛ اما در دنیای امروزی، با توجه به رشد اینترنت و فراهم شدن بستر کسب درآمد از آن، افراد قادر هستند تا کسب و کار خود را به این فضا منتقل نمایند.



آموزش کامل گنج یابی در ایران (پکیچ دفینه و زیرخاکی مشک آبادی)

آموزش کامل گنج یابی در ایران (پکیچ دفینه و زیرخاکی مشک آبادی)

تمام اطلاعات و منابع مهم گنج یابی و دفینه یابی به زبان فارسی در این مجموعه موجود است. دانلود بزرگترین مجموعه آموزش کامل گنج یابی و نشانه های دفینه (پکیج دفینه و زیرخاکی مشک آبادی) مجموعه بزرگ و کم نظیر آموزش کامل گنج یابی در ایران، اولین کامل ترین پکیچ گنج یابی و نشانه های ...

دانلود کتاب رمز گشایی جوغن ها(شناخت گنج یابی)

دانلود کتاب رمز گشایی جوغن ها، کتاب گنج یابی و آشنایی با دفینه ها +تصویری کاسه ها و جوغن ها شناخت جوغن ها در گنج یابی بسیار مهم است چون: يکي از بيشترين علايمي که در ايران عزيز وجود داره سنگ کاسه و جوغنها هستند کاسه ها به طور معمول نشانه قبر هستند اما بعضي مواقع تفسير ديگري نيز ...

دانلود کتاب گنج باستان (آموزش دفینه یابی)

دانلود کتاب گنج باستان ، شناخت شیوه های گنج یابی و دفینه با تصاویر کتاب گنج باستان مطلب و تصاویر مستدل و جمع آوری شده در مورد دفینه و اماکن باستانی و شیوه های شناخت گنج و دفینه یابی می باشد. این اطلاعات با ارزش و کمیاب، مجموعه مطالعات تجربی و نیز استخراج از کتابهای نایاب و ...

دانلود کتاب دویست نشانه دفینه و گنج

کتاب 200 نشانه دفینه ،منبعی ارزشمند برای شناسایی و آگاهی از دویست علامت، سمبل و نشانه در گنج یابی و بهترین راهنما برای درک مفاهیم گنج نامه ها و نسخه های دفینه می باشد. در کتاب دویست نشانه دفینه و گنج ، علائم و دفینه ها با تصویر واضح طراحی شده و طی جدول بندی منظم و علمی معنای ...



:: بازدید از این مطلب : 83
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : چهار شنبه 1 آذر 1402 | نظرات ()
مطالب مرتبط با این پست
لیست
می توانید دیدگاه خود را بنویسید


نام
آدرس ایمیل
وب سایت/بلاگ
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

آپلود عکس دلخواه: